Ľudia majú čas, nech čítajú etikety a rozmýšľajú a nech nerozmýšľajú ako pes, u ktorého vypukol Pavlovov reflex. Potom tak aj vyzerajú. Píše sa apologeticky, chudák zacíti vôňu (?) a už si predstaví chlieb, horčicu, ohník a musí. Nič nemusí, len si nevie odoprieť. A tak radšej zožerie odpad, pomleté vemená a slepačie hrebienky a nohy, naparfémované umelou údenou vôňou. Ak chcete byť zdraví, bojkotujte tieto šunkové salámy, liptovské salámy, divné paštéty, párky a špekáčky.
Svet je plný jedla plného chutí, je to len o vyvinutí miernej námahy. Kúpte si slovenskú cícerovú nátierku a prerobte ju na humus, naučte sa baba ganoush z baklažánu, robte fašírky z húb, jedzte sezónnu zeleninu, grilujte ju. Nemusíte mať stále mäso, veď to aj tak žiadne mäso nie je, len ružový sliz natlačený do formičiek. Dajte si raz do týždňa rybu a raz kurča. Ak máte zdroj na vidieku, uprednostnite ten.
Zatočte s tými chemikmi, čo sa vydávajú za potravinárov a nekupujte od nich nič, čo nie je tým, za čo sa vydáva. Vy ste tí, ktorí rozhodujú o ich osude, vy a vaše peniaze. Tak nebuďte ovce, ale uvedomelí spotrebitelia, čo dbajú na svoje zdravie. Chudobní či bohatí, buďte striedmi, buďte aspoň "polovegetariáni". Nechce to nič iné, len chcieť a zmeniť návyky. Z tofu ešte nikto nezomrel.